کتاب نابخردی های پیش بینی پذیر نیروهای پنهانی که به تصمیم ما شکل میدهند اثر دن آریلی
کتاب نابخردی های پیش بینی پذیر ترجمه فارسی کتاب Predictably Irrational نوشته دن آریلی است که در سال ۲۰۰۸ میلادی منتشر شده است. نسخه فارسی کتاب با ترجمه رامین رامبد در ۳۳۶ صفحه توسط انتشارات مازیار منتشر شده است.
این کتاب با زبانی ساده و همه فهم به توضیح مطالب اقتصاد رفتاری میپردازد. همچنین نوع مثالها و مطالعاتی که دن اریلی در این کتاب مطرح کرده باعث شده که کتاب نابخردی های پیش بینی پذیر به یکی از کتابهای خوب و منابع کلی در آموزش تصمیم گیری و مذاکره نیز تبدیل شود.
درباره کتاب نابخردی های پیش بینی پذیر
آریلی عقیده دارد آدمی درگیر کارها و تصمیمگیریهایی است که اغلب از خردمندی به دورند، و گاهی از ایدهآل فرسنگها فاصله دارند. او به گفته خودش سالها کوشیده که این اشتباهات احمقانه، بیمعنی، عجیب، بامزه، و گاهی خطرناکی را که همگی ما انجام میدهیم درک کند، به این امید که با فهمیدن عادتهای عجیب نابخردانه، بتوانیم برای تصمیمگیریهای بهتر، جلوی خودمان را بگیریم.
آریلی در پژوهشهایش، به گسترهای از نقاط ضعف آدمی پرداخته، و پرسشهایی مانند اینها را پیش کشیده است: چرا هنگامی که چیزی رایگان است، سخت هیجانزده میشویم؟ نقش عواطف در تصمیمگیریهای ما چیست؟ پشت گوشاندازی چه بلایی سرمان میآورد؟ کارکردهای هنجارهای اجتماعی عجیب ما چیست؟ چرا با وجود شواهد و مدارک موجود، باز هم دست از باورهای غلطمان بر نمیداریم؟
او میگوید کوشش در جواب دادن به این پرسشها، ساعتهای بیپایانی از سرخوشی را برایش به ارمغان آورده، و فهم تازهٔ به دست آمده به دگرگون ساختن زندگی حرفهای و شخصی من انجامیده است.
آریلی در این کتاب سفری دارد به تمامی رفتارهای نامعقولی که انسانها در شرایط گوناگون از خود بروز میدهند مبحثی که آریلی نامش را اقتصاد رفتاری یا قضاوت و تصمیمگری نامیده است. اقتصاد رفتاری حوزهای به نسبت جدید است و به هر دو جنبهٔ روانشناسی و اقتصاد میپردازد. او در این کتاب پس از توضیح دادن اقتصاد رفتاری در هر فصل بر پایه آزمایشهایی که سالها انجام داده به تشریح رفتارهای نابخردانه انسان در عرصههای گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداخته است.
بخشی از مقدمه کتاب نابخردی های پیش بینی پذیر
دن آریلی، اقتصاددان رفتاری MIT با یک سری آزمایشهای روشنگرانه و اغلب شگفتانگیز بر این تصور عمومی که ما اصولا به شیوههای خردمندانه عمل میکنیم، خط بطلان میکشد. آریلی با درهم آمیختن تجربه روزمره و پژوهشهای تحول برانگیز، نشان میدهد که چگونه توقعات، عواطف، هنجارهای اجتماعی و دیگر نیروهای نامریی و گویی نامنطقی، توانایی تعقل ما را به بیراهه میکشاند.
آریلی پی برده که نهتنها ما همه روزه اشتباهات سادهی تعجبآوری انجام میدهیم، بلکه دوباره همان نوع اشتباهات را تکرار میکنیم. ما دائما اضافه میپردازیم، دست کم میگیریم و پشت گوش میاندازیم. ما قادر نیستیم که اثرات ژرف عواطفمان را بر آنچه که میخواهیم درک کنیم و برای آنچه که داریم ارزش اضافی قائل شویم. اما این رفتارهای گمراه کننده نه تصادفیاند نه بیمفهوم. آنها اسلوبمندند و قابل پیشبینی و ما را به طور پیشبینی پذیری نابخرد میسازند.
از نوشیدن قهوه تا کم کردن وزن، از خریدن ماشین تا برگزیدن شریک زندگی، آریلی چگونگی در هم شکستن این الگوهای اسلوبمند اندیشه را برای گرفتن تصمیمهای بهتر شرح میدهد. نابخردی های پیش بینی ناپذیر شیوه برهمکنش ما با جهان را دگرگون خواهد ساخت.
سرفصل مطالب کتاب
- حقیقت نسبیت
- مغالطه عرضه و تقاضا
- بهای مبلغ صفر
- هزینه هنجارهای اجتماعی
- تأثیر برانگیختگی
- مسئله پشت گوش اندازی و خویشتنداری
- بهای سنگین مالکیت
- باز گذاردن درها
- اثر توقعها
- قدرت قیمت
- بافت منش ما، بخش یکم
- بافتمنش ما، بخش دوم
- ماءالشعیر و ناهار رایگان
بازتابها و حکایتهایی درباره برخی از فصلها
اندیشههایی درباره بحران وام رهنی ناممتاز و پیامدهای آن
مشخصات کتاب
نویسنده: دن آریلی
مترجم: رامین رامبد
تعداد صفحات: ۳۳۶
نوع چاپ: تک رنگ (سیاه و سفید)
قطع: رقعی
نوع جلد: شومیز
نوبت چاپ: یازدهم، سال ۱۴۰۰
شابک: ۹۷۸۶۰۰۶۰۴۳۱۱۱
قیمت: ۶۷ هزار تومان
ناشر: نشر مازیار
برچسب: اقتصاد رفتاری تصمیم گیری فنون مذاکره
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.