معرفی کامل کتاب درک ساز و کارهای پول:
کتاب درک سازوکارهای پول در ۲۸۶ صفحه و قطع وزیری توسط انتشارات چالش منتشر شده است. چاپ این کتاب تک رنگ (سیاه و سفید) است و از کاغذ تحریر سفید استفاده شده است. کتاب حاضر ترجمه فارسی کتاب Understanding Money Mechanics نوشته رابرت پی. مورفی است که در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شده است. نسخه فارسی کتاب با ترجمه احسان موسوی در هفده فصل چاپ شده است.
هدف کتاب درک سازوکارهای پول ارائه یک مرور مختصر و در عین حال جامع درباره نظریه، تاریخچه و عملکرد پول و بانکداری با تمرکز بر ایالات متحده برای افراد غیرمتخصص است. گرچه نویسنده کتاب خود را یک اقتصاددان در مکتب اتریشی میداند، اما بیشتر مطالب کتاب ساز و کارهای پول ارائهای بیطرف از حقایق تاریخی و توصیفی فارغ از تمایلات نویسنده درباره خلق پول در دنیای امروز است.
موضوع کتاب درک سازوکارهای پول درباره چیست؟
این کتاب سعی دارد تا مرجعی برای همه خوانندگان باشد، چه آنها که اتریشی هستند و چه سایرین (به همین دلیل، در هر قسمتی که امکانش بود دادههایی از منابع مرتبط با فدرال رزرو آورده شده و منبعشان ذکر شده است).
کتابهای زیادی درباره پول و بانکداری منتشر شده است، اما مشکلشان این است که خواندنشان دشوار است. مخصوصا با توجه به آنکه ما در دوران شبکههای اجتماعی و تمرکز کم و حواسپرتیهای زیاد هستیم. در دوران امروز که سیاست تسهیل کمی (QE) در سراسر دنیا توسط بانکهای مرکزی پس از بحران ۲۰۰۸ اجرا شده است، موجب گردیده تا این مسائل برای همگان مهم و ضروری شود.
بحث درباره QE و TARP (امداد داراییهای آشفته) وقتی که بسیاری از تحلیلگران واقعا تفاوت بین اعطای یک وام و اصلاح ساختار سرمایه شرکت را ندانند، بسیار سخت خواهد شد. همچنین ارزیابی ضرورت و حکمت عملیاتهای فدرال رزرو در بازار ریپو کار دشواری خواهد بود وقتی اکثر مردم اصلا نمیدانند که بازار ریپو چیست. کتاب ساز و کارهای پول تلاش میکند تا با ارائه یک محتوای آموزشی خلاصه درباره نظریه و تاریخچه در حد ضرورت، این خلاء را پر کرده و درعین حال ارتباط این مباحث را با رویدادهای جاری نشان دهد.
در آخر آنکه، این کتاب به برخی چالشهایی که رویکرد کتب متعارف با آنها چندین سال است که مواجه است میپردازد. برای مثال، آیا درست است که بانکهای تجاری برای آنکه بتوانند وامهای جدیدی عرضه کنند، میبایست منتظر سپردههای جدید باشند یا در دنیای واقعی، موضوع طور دیگریست؟ چرا همانطور که برخی اقتصاددانان دربارهاش نگران بودند قیمتهای مصرفکننده پس از شروع برنامههای QE شدیدا افزایش نیافتند؟ و چگونه میتوان روایت اقتصاددانان جریان اصلی درباره ظهور پول از دل وضعیت مبادله کالا به کالا را (اگر واقعا چنین باشد) به رمزارزهایی مانند بیتکوین نیز تعمیم داد؟
سرفصل مطالب کتاب درک سازوکار پول
مقدمه
بخش اول: نظریه و تاریخ
فصلاول: نظریه و تاریخچهای از پول و بانکداری
فصلدوم: تاریخچهای کوتاه از استاندارد طلا با تمرکز بر ایالات متحده
فصلسوم: تاریخچه و ساختار سیستم فدرال رزرو
بخش دوم: ساز و کارها
فصلچهارم: عملیات بازار باز استاندارد: چگونه فدرال رزرو و بانکهای تجاری پول خلق میکنند؟
فصلپنجم: فراتر از فدرال رزرو: بانکداری سایه و بازار جهانی دلار
فصلششم: بانکداری مرکزی پس از بحران مالی ۲۰۰۸
فصلهفتم: سیاستهای فدرال رزرو از زمان بحران ویروس کرونا از سال ۲۰۲۰
بخش سوم: کاربردها
فصلهشتم: نظریه اعتبار در گردش لودویگ فون میزس در زمینه چرخه تجاری
فصلنهم: تورم پولی و تورم قیمتی
فصلدهم: منحنی بازده معکوس و رکود
فصلیازدهم: فدرال رزرو و حباب / رکود مسکن
بخش چهارم: چالشها
فصلدوازدهم: آیا کتب اقتصاد متعارف، پول و بانکداری را وارونه توضیح میدهند؟
فصلسیزدهم: آیا درباره ابر تورم، چوپان دروغگو شدهایم؟
فصلچهاردهم: علت و درمان رکود از نگاه کینزیها
فصلپانزدهم: پول گرایان بازارگرا و هدفگذاری NGDP
فصلشانزدهم: بیت کوین و نظریه پولی
فصلهفدهم: پاسخی اتریشی به نظریه پولی مدرن (MMT)
پیوستها
مشخصات کتاب
نویسنده: رابرت پی. مورفی
مترجم: احسان موسوی
تعداد صفحات: ۲۸۶ صفحه
قطع: وزیری
نوع جلد: شومیز
نوع چاپ: تک رنگ (سیاه و سفید)
نوبت چاپ: چاپ اول، سال ۱۴۰۳
شابک: ۹۷۸۶۲۲۷۷۷۵۵۱۸
قیمت: ۲۶۰ هزار تومان
ناشر: چالش
برچسب: اقتصاد آمریکا سیاست پولی فدرال رزور
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.