کتاب استاندارد بیت کوین یک جایگزین غیر متمرکز برای بانکداری مرکزی اثر سیفالدین آموس با مقدمه نسیم نیکولاس طالب
کتاب استاندارد بیتکوین، جایگزین غیرمتمرکز برای بانکداری مرکزی، ترجمه فارسی کتاب The Bitcoin Standard نوشته سیفالدین آموس است. این کتاب درباره تاریخچه پول و درهایی است که بیتکوین به روی ما باز کرده است.
کتاب استاندارد بیتکوین برای تمام کسانی که در زمینههای مختلف اقتصادی فعالیت میکنند و همچنین برای مدیران کتابی خواندنی است. اگر دوست دارید دربارهی بیتکوین و کارکردهای آن بدانید این کتاب اطلاعات خوبی در اختیار شما میگذارد.
بخشی از مقدمه کتاب استاندارد بیت کوین
بخش اول این کتاب به توضیح پول، کارکردها و ویژگیهایش میپردازد. به عنوان یک اقتصاددان که سابقه مهندسی هم دارم، همواره تلاشم این بوده است که یک تکنولوژی را برحسب مشکلات و راهحلهایش درک کنم، این باعث میشود تا بتوانم ماهیت کارکردیاش را به دور از ویژگیهای عارضی و بیاهمیتش درک کنم.
با فهم این مشکلات و مسائل پول، نوبت به اقدام برای حل آنها میرسد. این برای ما امکان درک اینکه چه چیزی پول را خوب یا ناخوب میسازد فراهم میکند و یک چارچوب مفهومی بدست میدهد تا بفهمیم چگونه و چرا کالاهای مختلفی مثل صدفهای دریایی، مهرههای شیشهای، فلزات و پول رسمی یعنی دولتی توانستند کارکرد پول پیدا کنند و چرا و چگونه در نقش پولیشان شکست خوردند و نتوانستند اهداف جامعه در ذخیره ارزش و مبادله را برآورده کنند.
بخش دوم این کتاب از منظر تاریخی در مورد پیامدهای فردی، اجتماعی و جهانی شکلهای خوب و ناخوب پول بحث میکند. پول خوب به مردم این امکان را میدهد تا بلندمدت بیندیشند. و لذا برای آینده پسانداز و سرمایهگذاری کنند. پول، سیستم اطلاعات و اندازهگیری یک اقتصاد است. و پول خوب چیزی است که مثل تکیهگاه محکم و استوار امکان تجارت، سرمایهگذاری و کارآفرینی (و تولید) را فراهم میکند. همچنین پول خوب یک مؤلفه ضروری برای یک جامعه آزاد است. زیرا سدی محکم در برابر استبداد دولت میباشد.
بخش سوم این کتاب عملکرد شبکه بیتکوین و بارزترین ویژگیهای اقتصادیاش را توضیح میدهد. و استفادههای ممکن از بیتکوین را به عنوان شکلی از پول خوب تحلیل میکند، همچنین برخی از موارد استفادهای که بیتکوین نمیتواند به خوبی از عهدهاش برآید را بحث میکند. به طوری که برخی از رایجترین کجفهمیها و سوء برداشتها در مورد بیتکوین را روشن میکند.
این کتاب برای کمک به خواننده جهت فهم علمی اقتصادِ بیتکوین نوشته شده است و کمک میکند تا بتوانیم بدانیم که چگونه پی در پی تکنولوژیهای زیادی برای بدست آمدن کارکردهای پول در طول تاریخ بکار گرفته شدهاند.
درباره سیفالدین آموس نویسنده کتاب
سیف الدین آموس استادیار اقتصاد در دانشگاه آمریکایی لبنان است. وی دارای دکترای توسعه پایدار از دانشگاه کلمبیا (۲۰۱۱) است. در پایاننامه وی سیاست های حمایت از سوخت های زیستی در ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان مطالعه موردی در سیاست های انرژی و زیست محیطی مورد بررسی قرار گرفت.
سیفالدین آموس را بهعنوان اقتصاددان و نویسندهای میدانند که تمرکزش را روی بیتکوین قرار داده که اتفاقاً اولین کتاب آکادمیک در خصوص اقتصاد بیتکوین را با عنوان «استاندارد بیتکوین: جایگزین غیرمتمرکز بانکداری مرکزی» را نوشته است که در سال ۲۰۱۸ توسط انتشارات وایلی منتشر شد. علاوه بر کتابی که آموس منتشر کرده، تحقیقات و مطالعات او در زمینه اقتصاد بیتکوین هم در وبسایت رسمی آموس منتشر میشود.
سرفصل مطالب کتاب استاندارد بیت کوین
فصل اول: پول
فصل دوم: پولهای اولیه
فصل سوم: پولهای فلزی
فصل چهارم: پول دولتی
فصل پنجم: پول و ترجیح زمانی
فصل ششم: نظام اطلاعاتی سرمایهداری
فصل هفتم: پول خوب و آزادیهای فردی
فصل هشتم: پول دیجیتال
فصل نهم: بیتکوین برای چه چیزی خوب است؟
فصل دهم: پرسشهایی در مورد بیتکوین
مشخصات کتاب
نویسنده: سیفالدین آموس
مترجم: محمد مبینی
تعداد صفحات: ۳۷۳
قطع: وزیری
نوع جلد: شومیز
نوبت چاپ: دوم، ۱۴۰۰
شابک: ۹۷۸۶۰۰۷۴۴۶۸۸۱
قیمت: ۲۲۰ هزار تومان
ناشر: نشر آماره
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.